Subscribe to our RSS Feeds

Windows 8 Dosyaları Başlangıç Ekranına Sabitleme

0 Comments »
Windows 8 Başlangıç Ekranına Sabitle
Windows 8 başlangıç ekranı bize klasörleri metro ekranına sabitleme imkanı vermektedir.Bunu yapmak çok kolay.Dilediğiniz bir klasör üzerine sağ tıklayıp "Başlangıç ekranına sabitle" dediğinizde o klasör hemen başlangıç ekranında görünür.Ama bunu dosyalar için yapamazsınız.Müzikler, videolar, ve diğer tüm dosyaları başlangıç ekranına sabitleme imkanımız yok.Bu gerçekten sinir bozucu.Ben sürekli izlediğim bir videoyu başlangıç ekranında görmek isterim mesela.Ya da videolardan oluşan bir fayans topluluğu oluşturmak isterdim.
Windows 8 Başlangıç Ekranına Sabitle
Windows 8 üzerinde dosyaları da başlangıç ekranına sabitlemek için kayıt defterine eklemeler yapmamız gerekiyor.Bu özelliği elde etmek için yazıyı okumaya devam edin.
Windows 8 Regedit
Öncelikle kayıt defterini açmak için "Win + X"e basıp "Çalıştır" kutucuğunu açın.Daha sonra kutucuğa "regedit" yazın.Kayıt defterinde "HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell" konumuna gidin.Çalışma alanımız burası arkadaşlar."Shell" klasörü üzerine sağ tıklayıp "Yeni - Anahtar" oluşturun ve ismini "pintostartscreen" koyun.
Kayıt defteri
Daha sonra sağ bölümde bulunan boşluğa sağ tıklayın "Yeni - Dize değeri" oluşturup ismini "Description" koyun.
Kayıt defteri
"Description" dize değerine çift tıklayarak değer verisi olarak "@shell32.dll,-51202" değerini verin.Yukarıdaki gibi.Bu oluşturduğumuz dize değeri ve değer verisi gibi üç tane daha yapacağız.Aynı yöntemle olduğu için aşağı yazıyorum.Yine sağ tıklayarak dize değeri oluşturun ve daha sonra çift tıklayarak değer verilerini yazın.
Dize değeri   --  Değer verisi     
MUIVerb    -- @shell32.dll,-51201

MultiSelectModel  --  Single

NeverDefault   -- (Değer verisini boş bırakın)
Kayıt defteri
Resimdeki gibi olacak.Bunları yaptıktan sonra son bir işlem kalıyor.O da  pintostartscreen klasörünün altına yeni bir anahtar oluşturmak.Onun için pintostartscreen sağ tıklayın ve "Yeni - Anahtar"a tıklayıp ismini "command" yapın.
Kayıt defteri
Command için bir dize değeri oluşturup ismini "DelegateExecute" yapın.Değer verisi olarak "{470C0EBD-5D73-4d58-9CED-E91E22E23282}" (tırnaklar olmadan) yazın ve kaydedin.Artık dosyalarınıza sağ tıkladığınızda başlangıç ekranına sabitleme seçeneği çıkacaktır.Gerçekten önemli bir eksikliği bu yöntemle kapatmış olduk.Artık Windows 8 başlangıç ekranı üzerine istediğiniz dosyayı sabitleme imkanınız var.
04:20

0 Responses to "Windows 8 Dosyaları Başlangıç Ekranına Sabitleme "

Yorum Gönder

 
Haxballda İşe Yarayacak Taktikler ve İpuçları