Subscribe to our RSS Feeds

Uzaktan yordam çağrısı (RPC) hizmeti beklenmedik şekilde sonlandırıldığından windows şimdi yeniden başlatılmalıdır

0 Comments »
Sorun 3 = Uzaktan yordam çağrısı (RPC) hizmeti beklenmedik şekilde sonlandırıldığından windows şimdi yeniden başlatılmalıdır
Çözüm Önerisi =
Evet arkadaşlar bir çok kişinin başına gelen ve genelde format atılarak çözüldüğü sanılan bu sorun sistemdeki bir açıktan kaynaklanıyor. Öncelikle sistemin bu hatayı vermemesi için gerekli ayarı yapacağız.
Daha sonra blaster temizleme aracı ile sistemimizi taratacağız ve ardından microsoftun bu açığı yamamak için yayınladığı yamayı sisteme kuracağız.Adım adım uygulayın lütfen.

Çözüm
Önemli Uyarı: 1.Adım’ı uygulamadan önce internet bağlantısını kesinlikle kesiyoruz.Daha sonra 2.Adım’a geçerken açılmalı bağlantı.
1.Adım
>”Başlat”
>>”Denetim Masası”
>>>”Yönetimsel Araçlar”
>>>>”Hizmetler”
>>>>>”Uzaktan Yardım Çağrısı” üzerine gelip iki kere tıklıyoruz.
Daha sonra açılan “Uzaktan Yordam Çağrısı Özellikleri” penceresinde “Kurtarma” sekmesine tıklıyoruz.
Burada “Birinci hata”,”İkinci hata” ve “Sonraki hatalar” bölümlerinin ayarını “Eylem Yürütme” olarak değiştiriyoruz. Daha sonra “Uygula”, “Tamam” diyerek çıkıyoruz bu bölümden.
2.Adım
Sistemde ki açıktan dolayı bulunma ihtimali yüksek olan “Blaster” solucanını temizlemek için Symantec firmasının yayınlamış olduğu aracı alttaki bağlantıdan indiriyoruz.
Daha sonra bu aracı çalıştırıyoruz ve bi zararlının sistemden silinmesini sağlıyoruz. Eğer silinemeyen bir dosya olursa yani böyle bir uyarı gelirse dosya(lar)ın adını not ediyoruz ve “Güvenli Kip”te siliyoruz.
Symantec Blaster Temizleme Aracını Tıkla İndir
3.Adım
Gerçekleştirmemiz gereken son işlem ise Microsoft’un bu açığı kapatmak için yayınlamış olduğu yamayı indirip sistemimize kurmak.
İşletim sisteminize uygun yamayı indirip sistemimize kuruyoruz.
08:19

0 Responses to "Uzaktan yordam çağrısı (RPC) hizmeti beklenmedik şekilde sonlandırıldığından windows şimdi yeniden başlatılmalıdır"

Yorum Gönder

 
Haxballda İşe Yarayacak Taktikler ve İpuçları