Subscribe to our RSS Feeds

İpucu, Windows 8'de Komut İstemini Başlatmak İçin 6 Yöntem

0 Comments »
Komut İstemi
Windows MS-DOS (Microsoft Disk İşletim Sistemi) komutları ve diğer bilgisayar komutlarını yazmak için giriş noktası sağlayan bir penceredir.Bildiğiniz gibi artık pek ihtiyacımız olmasa da komut istemine yinede ihtiyaç duyduğumuz anlar olmuyor değil.Windows 8'in en güzel özelliği programlara ve uygulamalara ulaşmak için bize birden fazla seçenek sunmasıdır.Bu yazıda Komut istemini açmak için olan tüm yolları, yani 6 farklı yolu sizin için araştırdım ve bunu bir yazı haline getirdim.Dikkatimden kaçan başka yöntemler var ise lütfen bunu yorum olarak belirtin.
Yöntem 1: Başlangıç Ekranı Araması İle Başlatma
Komut istemi başlatma
Arama yaparak başlatmada bir seçenektir.En kolay yollardan bir tanesidir.(Win+F) tuşuna basarak kısayol'dan başlangıç ekranı üzerinde arama kutusunu açabilirsiniz.Arama kutusuna "Komut" yazdığınızda zaten hemen karşınıza çıkıyor.Ayrıca sağ tıklayıp yönetici olarak da çalıştırabilirsiniz.
Yöntem 2: Kısayol Menüsü İle Başlatma
Komut istemi başlatma
Windows 8'de gizli bulunan yardımcı menüyü (Win +X) kısayol tuşlarına basarak başlatabilirsiniz.Komut istemi ve Komut istemi (Yönetici) seçenekleri bulunuyor.Buradan da hızlı bir şekilde başlatabiliyorsunuz.
Yöntem 3: Çalıştır Kutusu Yardımı İle Başlatma
Komut istemi başlatma
Windows 7'den bildiğimiz klasik başlatma yöntemlerinden bir tanesidir.Çalıştır kutusuna "Cmd" yazıp komut istemi penceresini açabiliyorsunuz.Çalıştır kutusunu hızlı açmak için (Win+X) yardımcı menüyü kullanın.
Yöntem 4: Başlangıç Ekranı Tüm Uygulamalar İle Başlatma
Komut istemi başlatma
Başlangıç ekranına sağ tıkladığınızda alt köşede "Tüm uygulamalar" tuşunu göreceksiniz.Bunu açtığınızda bilgisayarınızdaki tüm uygulamalar görüntülenecek.İşte burada komut istemini bulup çalıştırabilirsiniz.
Yöntem 5: Masaüstü Kısayolu İle Başlatma
Komut istemi başlatma
Cmd için masaüstünüze kısayol atayabilirsiniz.Masaüstünüzde boş bir yere sağ tıklayıp "Yeni - Kısayol" yolunu izleyin.
Komut istemi başlatma
Açılan pencerede boş kutuya "C:\Windows\System32\cmd.exe" konumunu girin ve kısayolu masaüstü üzerinde oluşturun.
Yöntem 6: Başlangıç Ekranına Sabitleyip Açma
Komut istemi başlatma
Bildiğiniz gibi herhangi bir uygulama başlangıç ekranı üzerine sabitlenebiliyor.Tüm uygulamaları açıp komut istemine sağ tıklayın ve "Başlangıç ekranına sabitle" sekmesine basın.Dosyaları başlangıç ekranına sabitlemek de mümkün.
03:26

0 Responses to " İpucu, Windows 8'de Komut İstemini Başlatmak İçin 6 Yöntem "

Yorum Gönder

 
Haxballda İşe Yarayacak Taktikler ve İpuçları