Subscribe to our RSS Feeds

Windows 8 Sürücü Bölme (Disk Bölümleme)

0 Comments »
Windows 7 için sürücü bölme işlemini burada anlatmıştık.Windows 8 beta sürümünün çıkmasıyla partition bölümlemede sistemin İngilizce olması dışında bir değişiklik göremedik..Aynı şekilde disk bölümleme yapabilirsiniz.Windows 8'de disk nasıl sürücü bölümleme yapılacağını adım adım görelim.Öncelikle bilgisayarım "Computer" ikonuna sağ tıklayıp "Manage" yani "Yönet"e tıklayarak kontrol penceresini açalım.
Açılan pencerede sol taraftaki menüden "Disk Management" yani "Disk yönetimi" sekmesine tıklayın.Sürücülerin doluluk oranını, sayısını, gizli sürücülerinizi bu pencerede yönetebilirsiniz.Bölmek istediğiniz sürücünün üstüne sağ tıklayıp "Shrink Volume" yani "Birimi küçült"e basın.
Sarı ile işaretlediğim kısımda bölmek istediğiniz miktarı yazabilirsiniz.Bu adımı kendinize göre düzenledikten sonra "Shrink" yani "Küçült"e basarak sürücüyü küçültün.
Birim küçültme işleminin süresi ayırdığınız miktara göre uzayabilir.İşlem bittikten sonra ayırdığınız birim etiketi olmayan sürücü üzerinde siyah şeritle yönetim penceresinde yerini alacaktır.Bu birimi etiket vermeden Windows ortamında göremezsiniz.O yüzden üzerine sağ tıklayın ve "New simple Volume" yani "Yeni basit birim"e basın.
Yeni birimin boyutunu olduğu gibi bırakarak devam edebilirsiniz.Ama eğer bu parçayı birden fazla sürücüye dönüştürmek istiyorsanız bu alanda ayırdığınız miktardan daha az bir Mb girmeniz gerekiyor."Next" diyerek devam edin.
Bu pencerede ayarları değiştirmeden devam edelim.
"Volume label" kısmında yeni bir ad girebilirsiniz.Bölümün formatı "NTFS" olmalıdır.Bu adımdan sonra bölümünüz oluşturulacaktır.
07:16

0 Responses to " Windows 8 Sürücü Bölme (Disk Bölümleme) "

Yorum Gönder

 
Haxballda İşe Yarayacak Taktikler ve İpuçları