Subscribe to our RSS Feeds

Windows Üzerinde İnternet Sansürü Engeli Nasıl Aşılır

0 Comments »
İnternet Sansürü
Merhaba arkadaşlar.Son günlerde medyada sıkça konuşulan yeni İnternet yasası bir takım engellemeler getiriyor.Daha öncede ülkemizde İnternet özgürlüğünü kısıtlayacak bir çok mahkeme kararı, yasa, eylem gerçekleşmişti.İnternet özgürlüğünü engelleyecek tüm yasaklara ve yasalara karşı olduğumu bilmenizi isterim.Bu yazıda yeni İnternet yasasının bize neler getireceğini ve bu sansür yasasını nasıl aşacağımızı inceleyelim.Öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor.Bazı ülkelerde devletler çıkardıkları yasalar ile İnternet'i neredeyse tamamen engellemektedir.Ülkemizde ise son çıkan yasa ile tam sansür yoluna bir adım daha atmış olduk.Bu yasa bize ne gibi engeller getiriyor beraber bakalım.
Anahtar kelimelerle “uygunsuz içerik” belirlenip sayfa kaldırılabilecek.
Arama motorları ve sosyal sitelerde sitenin tamamı yerine sadece belli içerikler kaldırılabilecek.
Sansür, URL adresi tabanlı yapılabilecek
Yine sayfa tabanlı kaldırma başka bir yol ile yapılabilecek.Siz içeriğin kaldırıldığını anlayamayabilirsiniz.Şuan Youtube üzerinde bu engellemelerin örnekleri mevcut.Çok büyük bir hızla bir çok içeriğe erişim engellenmiş durumda.Url tabanlı engelleme yapıldığı için siz Youtube'a girebiliyor, ancak sansürlenen içerikli videolara ulaşamıyorsunuz.
Yer sağlayıcı yurtdışındaysa bile erişim engellenebilecek. DNS değiştirerek bir siteye girilemeyecek.
Zaten ülkemizde DNS değiştirilip ulaşılamayan sitelerde vardı.Artık neredeyse tüm sitelere DNS değiştirip ulaşım mümkün olmayacak.
Hâkimler, 24 saat içinde sansür kararı verebilecek. “Zararlı” içerik çıkarılmazsa, 500-1.000 TL arasında günlük para cezası kesilecek.
Para cezaları ile caydırılma yoluna gidilecek.Uygunsuz olduğu düşünülen içerikleri yayınlayanlar tespit edilirse para cezaları verilecek.
Hosting firmaları her kullanıcının izini sürebilecek. Her kullanıcının internetteki faaliyeti kayda alınarak bir-iki yıl saklanacak.
Yeni yasa hosting firmalarına da bir takım yükümlülükler getiriyor.Bu durumda site sahiplerinin sitelerini serverların da barındıran hosting firmaları yapılan tüm faaliyetleri 2 yıla kadar saklamak zorunda.Böylece site sahibi hakkında yasal bir işlem başlatılmak istediğinde gerekli kayıtlar hosting firmasından talep edilebilecek.
TİB başkanına internet sitesi erişim engelleme yetkisi verilecek.
Sansürün çok daha hızlı yapılabilmesi için mahkeme kararına da gerek kalmayacak.Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) anında sansür kararı verebilecek.
Birliğe gönderilecek olan “erişimin engellenmesi kararı” 4 saat içinde uygulanmak zorunda.
Sansür kararını geciktirmemek için 4 saat içinde uygulanma zorunluluğu getiriliyor.Böylece içerik kamuoyunda yankı bulmadan engellenmeye çalışılacak.
Erişim Sağlayıcılar firmalar, kullanıcıların hangi sitelere girdiğini kaydedip 2 yıl boyunca saklayacak. 
Erişim sağlayıcılar da 2 yıl boyunca faaliyet kaydınızı tutacak.Bunların başında TTNET, Superonline gibi firmalar var.
Her ne kadar bu yasanın maddeleri çok ağırda olsa İnternet için komple bir sansür şuan ülkemizin gündeminde değil.Yinede bu yasaların İnternet özgürlüğünü büyük ölçüde etkileyeceğini bilmeniz gerekiyor.Sansürü aşmak için Windows işletim sisteminde neler yapabiliriz şimdi onlara bakalım.

DNS Adresinizi Değiştirin
Her ne kadar bazı siteler DNS adresi değiştirerek bile ulaşılamaz olduysa da, DNS adresinizi değiştirerek ulaşabileceğiniz siteler var.Bu değişikliği yapmanız size bir şey kaybettirmez.Kendi servis sağlayıcınızın size otomatik olarak atadığı DNS adresleri için binlerce sitede sansür uygulaması yapılmış.O yüzden ne olursa olsun DNS adresinizi değiştirin.
VPN Programları Kullanın
Bu yöntem kesin çözüm diyebiliriz.Tabi ki şuan için.Ama uygun VPN programını bulmak gerçekten sancılı bir iş.Çünkü kaliteli VPN programları genellikle ücretli hizmet veriyor.Siz ücretsiz hizmet verenler arasında en hızlısı ve en sorunsuz olanını bulmak zorundasınız.
OpenVPN - Ücretsiz VPN İstemcisi
OpenVPN
OpenVPN yüksek güvenlik ve gizlilik sağlar.Yasaklı sitelere giriş için ücretsiz ve hızlı bir VPN programıdır.Windows ve Mac üzerinde kullanılabiliyor.Linux üzerinde kullanılamıyor.OpenVPN gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir programdır.Denemeye bu programdan başlayın.İndirmek için şuradaki sayfayı ziyaret edin.
PacketiX.NET - Ücretsiz VPN İstemcisi
PacketiX
PacketiX bir Japon VPN programıdır.Yine ücretsiz bir programdır ve kullanımı çok kolaydır.Kullanımının kolay olması diğer VPN programlarına göre avantajdır.İndirin kurun ve tüm yasaklı sitelere %100 erişim sağlayın.Windows ve Linux üzerinde çalışır.Programı indirmek için üreticinin sitesini buradanziyaret edin.
UltraVPN - Ücretsiz VPN İstemcisi
UltraVPN
UltraVPN engelli sitelere giriş yapmanızı sağlar.Fransız VPNprogramıdır.Diğer ücretsiz VPN programlarına göre kotasının sınırsız olması büyük avantaj sağlar.Bant genişliği hızı şebeke şartına bağlı olarak en yüksek500 KB / s'dir.Programı indirmek için buradaki sayfayı ziyaret edin.
Hotspot Shield - Ücretsiz Popüler VPN
Hotspot Shield
Hotspot Shield dünyada en çok kullanılan ücretsiz VPN programıdır.Yasaklı siteleri açabilmesinin yanında üst  düzey güvenlik sağladığı için bu kadar popülerdir.ABD ve İngiltere merkezli bir VPN yazılımıdır.Sınırsız bant genişliği sağlar.Kullanım kısıtlaması yoktur.Reklam sıkıntısı yaşarsınız sadece.Daha önce Hotspot Shield'i burada ayrıntılı anlatmıştık.
CyberGhost - Ücretsiz VPN hizmeti
CyberGhost
CyberGhost Almanların ürettiği bir VPN programıdır.Yasaklı sitelere girmeniz için gayet hızlıdır.Daha önceleri tamamen ücretsiz olan bu servis şimdilerde aylık 10 GB trafik sınırı konulmuştur.İndirmek için üreticinin sitesini buradanziyaret edin.



SafeIP İle Yasaklı Sitelere Giriş Yapma

SafeIP
İnternet artık güvenilmez, yasaklarla dolu siteler ve topluluklardan oluşan bir yer haline geldi.Bu yazıda her türlü yasaklı siteye girmek için nasıl bir yol izleyebiliriz onu ele alacağız.Öncelikle yasaklı sitelere girmenin bir den çok yolu olduğunu unutmayın.Bunlardan en kolayı youtube sitesine yasak gelmesi ile aşina olduğumu DNS adresini değiştirerek engeli aşmaktır.Windows 7'de yasaklı siteler girmek için DNS değiştirmeye buradan, Windows 8 için ise şuradan bakabilirsiniz.Ama bu her zaman işe yaramaz.Çünkü son yıllarda yasaklı sitelerin bir bölümüne ulaşmak için DNS değiştirmekte fayda etmemektedir.O yüzden kullanıcılar Proxy ve Vpn yöntemlerine yönelmiştir.Vpn programlarında en büyük sorun her zaman hız olmuştur.Ama bunun yanında log tutuyor mu, arayüzü hızlı ve kullanışlı mı ve sınır var mı gibi sorular da önemlidir.Daha önce benzer programlar olan SecurityKISSSurf Anonymous Free ve Hotspot Shield'i anlatmıştık.Bu yazıda SafeIP adlı programdan bahsedeceğiz.
SafeIP
SafeIP adlı güvenli İnternet sağlayacak ve yasaklı sitelere girecek programı tanıyalım.Ücretli ya da ücretsiz programı indirmek için buradaki sayfayı ziyaret edin.SafeIP sadece sizi engelli sitelere ulaştırmakla kalmıyor aynı zamanda güvenli bir İnternet sunuyor.Bu sayede etkileşimde olduğunuz siteler ya da başka kaynaklara İp adresinizi ve konum bilginizi ulaştırmamış oluyorsunuz.SafeIP programını diğerlerinden ayıran en dikkat çekici özellik ABD, İngiltere, Fransa, Kanada, Hong Kong, Avusturalya, Polonya, İtalya, Almanya ve Hollanda gibi çok çeşitli ülkeler üzerinden bağlanıyormuş gibi gösterebilmektir.Diğer programlarda bu kadar çeşit ülke bulunmuyor.Aynı zamanda Türkçe Dil desteğininde bulunması çok büyük ayrıcalık.
SafeIP
Sadece güvenli İnternet ve yasaklı sitelere ulaşma imkanı sağlamıyor tabi ki.Ayarlar bölümünde Malware koruması, reklam engelleme sistemi, çerez izleme koruması, yönlendirilen Url koruması, tarayıcı kimlik koruması, dakika ayarlı otomatik IP döndürme özelliği ve DNS koruma gibi seçenekleri de bulunuyor.Diğer programlara göre büyük bir artıdır.Ek koruma özelliklerini kendinize göre ayarlar bölümünde düzenleyebilirsiniz.
SafeIP
SafeIP ücretsiz ve ücretli iki versiyondan oluşuyor.Ücretli versiyonda ek olarak hız artışı, WİFİ koruma ve yüksek gizlilik gibi özellikler var.Ücretsiz versiyonda ise hız için endişe etmenize gerek yok.Denediğim VPN programlarına denk bir hızda.Hatta bazılarından çok daha hızlı.Windows XP, Vista, 7 ve Windows 8'in 32 - 64 bit sürümlerinde sorunsuz çalışmaktadır.İyi bloglar.


En Popüler VPN Programı İle Sınırsız Yasaklı Sitelere Giriş
Çoğu insanın bildiği gibi 22 Ağustos 2011'den sonra internet erişimimiz devlet tarafından bir takım kısıtlamalara maruz kalacak.Bu kısıtlamaların en iyi hali olan Standart paket, şimdilerde adı mevcut durum olarak değiştirilse de benim tabirimle büyük bir insanlık ayıbıdır.Bu engeli aşmanın elbetteki bir yolu var.Windows 7 de DNS değiştirerek ile giremediğimiz sitelere ücretsiz bir VPN hizmetinden faydalanarak ulaşabiliriz.Şimdiye kadar VPN büyük şirketlerin bilgilerini korumak için kiraladığı bir hizmetti.22 Ağustos 2011'den sonra bizde sıkça bu hizmeti kullanmaya başlayacağız.Windows 7 için aşağıda tanıtacağım VPN programı ile hem yasaklı sitelere ulaşabileceksiniz, hemde İnternet geçmişinizi gizlemiş olacaksınız.
Programımızın ismi Hoststop Shield.Hotspot Shield, Tüm Web Geçmişinizi gizler.Hoststop Shield ile web işlemleri (Alışveriş, Form doldurma, indirmeler) "HTPPS" üzerinden güvenli bir şekilde yapılır.Kimliğiniz korunur.Hoststop Shield Online kimliğinizi (İP) ve ISS'yi görünmez yapar.YAsaklı sitelerin tamamına da güvenli erişiminizi sağlar.HostStop Shield en son VPN teknolojisini kullanır.Windows 7'de Hostspot Shield'i kullanarak yasaklı (engelli) sitelere erişmek için buraya tıklayarak programı bilgisayarınıza indirin.Upload Rapidshare'a yapılmıştır.
İnternet Engelini Aşana Özel Tarayıcıları Kullanın
Bazı tarayıcılar proxy özelliği içeriyor.Bu tarayıcılar üzerinden hiçbir işlem yapmadan İnternet sansürü engelini aşabilirsiniz.
Tor Browser
Yasaklı sitelere girmek için binlerce yöntem bulunuyor.Biz blog'ta bir çok yöntem paylaşmıştık.Yöntemlerin hepsi işe yarar ama tamamen ayrı bir tarayıcı üzerinden dünyadaki tüm yasaklı sitelere girmek hoş olurdu değil mi ? İşte Tor Browser bize bunu sağlıyor.Üstelik tüm gizlenme programlarından çok daha fazla gizlilik sağlayacak bir yöntem kullanıyor.Yasaklanmış sitelere girmek için sadece kurulum yapıyorsunuz.Başka hiçbir şey yapmanıza gerek yok.Detaylar için yazıyı okumaya devam edin.
Tor Browser
Tor browser İnternet'te kayıt altına alınmadan, kimliğinizi gizleyerek ve kısıtlama yaşamadan yani engellenmeden tüm dünyadaki sitelere ulaşmanızı sağlayan eşsiz bir tarayıcıdır.Tarayıcının amacı aslında gizlenmek ve kesinlikle arkada iz bırakmamak.Ama bu sayede Tor browser aynı zamanda tüm yasaklı sitelere girmenizi sağlıyor.İndirmek için buradaki sayfayı ziyaret edin.Bir dizi gelişmiş ayar bulunsa da, başka hiçbir şey yapmadan da engelleri aşabilirsiniz.
Tor Browser
Siz Tor browser üzerinden bir siteye istek gönderdiğinizde birbirine bağlı ve rastgele iletişim sürdüren sunucular üzerinde site art arda açılmaya başlıyor.Ve bu istekler tamamen şifrelenmiş bir halde bir nevi zincirleme istekte bulunuluyor.Size ulaşmaya çalışsalar bile son makinenin IP adresine ulaşmış oluyorlar.Onun izini sürdüklerinde ise ondan önceki sunucunun IPadresi (şifrelenmiş) ulaşılabiliyor.Ama bu ağdaki gerçek kişi yani size asla ulaşılamıyor.Aynı zamanda tüm engelli ve yasaklı sitelere başka hiçbir ayar yapmadan sadece Tor browser'ı kurarak ulaşabiliyorsunuz.Hem kendinizi gizlemiş, hemde yasaklı sitelere giriş yapmış oluyorsunuz.Bu yönüyle güzelde olsa bu kadar çok sunucu ve şifreleme zinciri kullanıldığı için Tor Browseryavaş bir tarayıcıdır.Bu çok doğaldır.O yüzden günlük faaliyetler için kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmem.Windows 8 üzerinde sorunsuz çalışmaktadır.
05:25

0 Responses to " Windows Üzerinde İnternet Sansürü Engeli Nasıl Aşılır "

Yorum Gönder

 
Haxballda İşe Yarayacak Taktikler ve İpuçları