Subscribe to our RSS Feeds

Windows 8.1 İndirme Ve Kurulum (Resimli Anlatım)

0 Comments »
Windows 8.1
Sonunda kullanıcılar için Windows 8.1 final sürüm yayınlandı.Artık indirilebilir ve kullanılabilir.Daha önce Windows Xp, Vista ve Windows 7 kullanıcılarının yükseltme yapmak için 8.1 sürümünü satın almaları gerektiğini söylemiştik.Ama Windows 8 kullanıcıları dilerse 8.1 sürümünü ücretsiz olarak kullanabilirler.Bunun için tüm 8 kullanıcıları mağazadan aldıkları bildirimi takip ederek yeni işletim sistemini indirebilir ve kurmaya başlayabilir.Bu yazıda 8.1 indirme ve kurulumun nasıl yapılacağını anlatalım.8.1'in farkı ve yeniliklerini öğrenmek istiyorsanız buradaki yazıyı inceleyebilirsiniz.Mağaza üzerinden gelecek olan bildirim ve yükleme detayları içinse buraya bakın.
Windows 8.1 Mağaza İndirme
Mağazadan indirmek için alacağınız bildirime tıkladığınızda yukarıdaki sayfaya yönlendirileceksiniz.Burada 3.62 Gb boyutundaki işletim sistemini indirebilirsiniz.İndirme sürerken siz arka planda günlük faaliyetlerinizi yapamaya devam edebilirsiniz.Bildirim gelmedi ne yapabilirim ? Mağaza üzerinden bildirim gelmediyse ya da siz bildirimi ve indirme sayfasını bulamıyorsanız buradaki linke tıklayın.Bu link sizi mağazada 8.1 indirme sayfasına yönlendirecektir.İndirme tamamladıktan sonra kurulum için yeniden başlatılarak yönlendirileceksiniz.Aşağıdaki resimleri takip ederek kurulumu tamamlayabilirsiniz.
Eğer elinizde 8.1 için kurulum dosyası (.iso) var ise bu dosyayı şurada ya da burada bulunan programlar ile Usb belleğinize boot ederek, Usb üzerinden kurulum yapabilirsiniz.Dvd üzerine İso kalıp dosyasını programsız yazdırmak için Windows 8.1.iso dosyasına sağ tıklayıp "Disk görüntüsünü yaz" dedikten sonra gerekli ayarları yapıp yazdırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.Yazdırma işlemlerini yaptıysanız kuruluma geçebiliriz.
Windows 8.1 Kurulum
Bilgisayar yeniden başladıktan sonra kurulum sürecine geçmek için "Şimdi Yükle" yazısına tıklayın.
Windows 8.1 Kurulum
Dil saat ve klavye ayarlarını yaptıktan sonra bu adımı da ileri diyerek geçin.
Windows 8.1 Kurulum
Yukarıdaki ekranda eğer katılımlı bir Windows 8.1'e sahip değilseniz tek bir seçenek çıkacaktır.Ama eğer tüm sürümelerin bulunduğu bir dosyaya sahipseniz sisteminize uygun olanı buradan seçerek devam edin.Windows 8.1, Windows 8.1 Pro ve Windows 8.1 Enterprise sürümleri bulunuyor.Single Language ise tek dil anlamına geliyor.
Windows 8.1 Kurulum
Lisans metnini okuduğunuzu ve anladığınızı doğrulamak için "Lisans koşullarını kabul ediyorum" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyin ve devam edin.
Windows 8.1 Kurulum
Bu adımda karşınızda iki seçenek var.Yükseltme ve tamamen sıfırdan kurulum yapma.Genelde kullanıcılar tamamen sıfırlayarak kurulum yapmanın her zaman daha iyi bir seçenek olduğu konusunda hem fikir.Ama yinede yükselterek yükleme yapmak için üstteki seçeneği seçin.Ben özel yüklemeyi seçtiğinizi varsayarak devam ediyorum.
Windows 8.1 Kurulum
Burada sistemi kuracağınızı bölümü seçebilir, ve diğer bölümleri birleştirme silme gibi işlemleri yapabilir siniz.Henüz birim etiketi almamış bir bölüm var ise "Yeni" tuşuna basın.
Windows 8.1 Kurulum
Sistem kendine belli bir bölüm oluşturacaktır.Burada 350.0 MB bir sistem bölümü oluşturuldu.Oraya ilişmeden yeni oluşturduğunuz sürücüye tıklayarak devam edin.Seçtiğiniz sürücüye Windows kurulacaktır.
Windows 8.1 Kurulum
Kurulum başladı.Bu işlemin süresi bilgisayarınızın gücüne göre farklılık gösterecektir.Kurulumun tamamlanmasını sabırla bekleyin.
Windows 8.1 Kurulum
Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve karşınıza kişiselleştirme ekranı çıkacaktır.Bu ekranda "Kişisel bilgisayarınızın adı" bölümüne bir isim girin ve devam edin.
Windows 8.1 Kurulum
Ayarlar kısmında sisteminiz açılmadan bir takım ayarları özelleştirebilirsiniz.İki seçenek bulunuyor.Hızlı ayarları kullan ve özelleştir.Hızlı ayarları kullan seçeneğini işaretleyerek devam etmenizi tavsiye ederim.Zaten sistem açıldıktan sonra burada yapacağınız her türlü düzenlemeyi yapabileceksiniz.
Windows 8.1 Kurulum
Geldik bir çok kişinin kafasını karıştıran bölüme.Burada sizden bir Microsoft hesabı istenecektir.Eğer Hotmail hesabınız var ise girin.Yok ise "Yeni hesap oluştur" yazısına tıklayarak bir tane açın.Ama Microsoft hesabı ile sistemi kullanmak istemeyebilirsiniz.Bu durumda Windows 7'de olduğu gibi bir yerel hesap oluşturmanız gerekiyor.Bunun için "Yeni hesap oluştur" bölümüne girin.
Windows 8.1 Kurulum
Yeni hesap oluşturma bölümünde hem yeni Microsoft (Hotmail, Outlook) hesabı oluşturabilir hemde altta bulunan "Microsoft hesabı kullanmadan oturum açın" yazısına tıklayarak yerel hesap oluşturabilirsiniz.
Windows 8.1 Kurulum
Yerel hesap için kullanıcı adı ve şifre atayarak devam edin.
Windows 8.1 Kurulum
Windows 8.1 Kurulum
Yukarıdaki gibi bilgilendirilmeler alırken aynı zamanda ayarlar yapılandırılacaktır.O yüzden sabırla bekleyin.
Windows 8.1 Kurulum
Ve Windows 8.1 kuruldu.Hayırlı olsun :)
05:22

0 Responses to " Windows 8.1 İndirme Ve Kurulum (Resimli Anlatım) "

Yorum Gönder

 
Haxballda İşe Yarayacak Taktikler ve İpuçları