Subscribe to our RSS Feeds

Windows 8.1'i Yüklemek İçin 10 Neden

0 Comments »
Windows 8.1
Windows 8.1 ile gelen yenilikleri aslında 10 maddeye sığdırmak mümkün değil.Çünkü bir çok yenilik ve değişiklik yapıldı.Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının en çok merak ettiği soru 8.1 ile avantajların ne olduğudur.Şüphesiz bu yeni sitem 8 ile çok benzerlik gösterse de Windows 8'de olmayan bir çok özelliğe kavuşmuş oluyorsunuz.7 kullanıcıları için artık vakit geldi ve geçiyor.Herkesin bir an önce 8.1 yükseltmesi yaparak bu yeni nesil işletim sistemini kullanmaya başlamasını tavsiye ederiz.Bu yazıda da dikkat çeken 10 yeniliği madde madde inceleyelim.Gelen özellik ve yeniliklerin sadece bunlardan ibaret olmadığını da unutmayın.Küçük detaylar bazı durumlarda büyük sorunları çözebilir.
1- Akıllı Arama
Akıllı Arama
Windows 8 ile kıyaslandığında 8.1'in en gelişmiş özelliği arama seçeneğidir.Akıllı arama (Smart Search) özelliği ile arama yaptığınız kelimeler dosyalarda, uygulamalarda, resimlerde, müziklerde, SkyDrive'da ve Bing arama motoru sayesinde İnternet üzerinde yani her yerde aranır ve size tüm sonuçlar aktarılır.Evrensel bir deneyim sunan bun özellik sanırım her kullanıcının seveceği türden.Hem zamandan kazanmış hemde aradığınızı daha kolay bulmuş olacaksınız.Akıllı arama 8.1 için en büyük artılardan biridir.
2-Ekranda daha fazla uygulama
Ekranda daha fazla uygulama
Windows 8.1 ile ekranda görebileceğiniz uygulama sayısı 4 tanedir.Windows 8'de ise bu sayı iki taneydi.Artık ekranınıza daha fazla uygulama sığdırabilirsiniz.Özellikle 8.1 ile gelen Facebook uygulaması ekranda sürekli yer bulacak, masaüstü araçları ve diğer uygulamalar açık iken Facebook, Twitter gibi sosyal ağların uygulamalarını ekranda görebileceksiniz.Büyük ekranlar için çok avantajlı bir yenilik.
3-SkyDrive Entegrasyonu
SkyDrive Entegrasyonu
Yeni nesil bir sistemde bulunması gereken özellik SkyDrive ile karşımıza çıkıyor.SkyDrive bulut depolama hizmeti Windows 8.1 ile tamamen bütünleşiyor.Yedekleme, eşitleme ve dosyalarınızı paylaşma gibi işlemler artık çok basit ve güvenilir.Bu özelliği ile 8.1 bir avantaj daha kazanmış oluyor.
4- Canlı Kutucuklar
Canlı Kutucuklar
Kutucuk boyutları Windows 8'de 3 taneydi.Artık 4 farklı boyutta kutucuk var.Can kutucuğu desteği olan Mail, Facebook, Hava durumu, Twitter, Takvim vb uygulamalar için en büyük seçeneği kullanılarak uygulamaya hiç giriş yapmadan bilgileri canlı olarak görebilirsiniz.Devasa boyuttaki kutucuklar sadece Windows 8.1'de mevcut.
5- Başlangıç ve Kilit Ekranı
Başlangıç ve Kilit Ekranı
Eski adıyla Metro yani adıyla başlangıç ekranı için sunulan özelleştirmeler Windows 8'de yeterli değildi ne yazık ki.Ama 8.1 ile özelleştirme seçenekleri artmış durumda.Artık masaüstü arka planınız ile eş zamanlı değişen başlangıç ekranına sahip olabiliyorsunuz.Bu küçük bir özellik olarak gözükse de görsellik açısında tam bir uyum sağladığı için aslında önemlidir.Aynı zaman başlangıç ekranı arka planını da istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.Başlangıç ekranında yapabileceğiniz özelleştirmeler bunlarla sınırlı değil elbette.Artık bilgisayar ilk açıldığında başlangıç ekranı yerine masaüstü görüntülenebiliyor.Yüklenen uygulamalar otomatik olarak yerleşmediği için sonsuz bir kaydırma ve karışıklığa düşmüyorsunuz.Ayrıca kilit ekranı içinde özelleştirme yapabilirsiniz.Kilit ekranında dilerseniz SkyDrive üzerinde bulunan fotoğraflarınızı bile slayt şeklinde göstermeniz mümkün.
6- Daha Az Yer Kaplıyor
Daha Az Yer Kaplıyor
Windows 8.1'de daha fazla özellik ve yenilik olmasına rağmen Windows 8'in sabit diskinizde kapladığı yerden daha az yer kaplaması dikkat çekiyor.Bu farklılık Microsoft'a göre %8 - 15 civarında.Bu da daha fazla alan demek.
7- Daha Kullanışlı Mağaza
Daha Kullanışlı Mağaza
Mağazadaki eksiklikleri saya saya bitirmemiz mümkün değildi.Artık 8.1 ile daha kullanışlı ve daha iyi bir görünüme sahip bir mağazanız oluyor.Ayrıca uygulamaları otomatik olarak güncelleme seçeneğini de göz ardı etmemek lazım.
8- Daha Kolay Yapılandırma
Daha Kolay Yapılandırma
Çok kapsamlı ayarlar seçeneği ile denetim masasına uğramadan bir çok ayarı değiştirmeniz mümkün.İnce ayarların tek yerden yapılması çok daha kullanışlı.
9- Başlat Tuşu Ve Menüsü
Başlat Tuşu Ve Menüsü
Çok tartışılan ve şikayet edilen başlat menüsünün tamamen ortadan kaldırılması 8.1'de düzeltilmiş durumda.Artık orada başlangıç ekranını açan bir başlat tuşu var.Aynı zamanda sağ tıklandığında menüyü de görebiliyorsunuz.Bilgisayarı kapatmak için dolambaçlı yollar kullanmanıza gerek kalmıyor.Sanırım başlat menüsünün yerini telafi edecektir.
10- Yeni Teknolojiler
Yeni Teknolojiler
Windows 8.1, doğal 3D yazdırma işlevi, Wi-Fi Direct yazıcı desteği, Fresh Paint dijital çizim uygulaması gibi geleceğe yönelik küçük geliştirmeler ve ayarlamalarla geliyor. Dolayısıyla Windows 8.1'e geçerek geride kalma riskini de ortadan kaldırmış oluyorsunuz.
05:35

0 Responses to " Windows 8.1'i Yüklemek İçin 10 Neden "

Yorum Gönder

 
Haxballda İşe Yarayacak Taktikler ve İpuçları