Subscribe to our RSS Feeds

Windows 8 Üzerinde Android Çalıştırma Sanal Makinede Kurulum (Resimli Anlatım)

2 Comments »
Android
Windows 8 kullanıyorsunuz ama bir yandan da Android ilginizi çekiyorsa mevcut sisteminizi bozmadan sanal makine üzerinde Android kurabilirsiniz.Hemde sisteminize hiç bir zarar vermeden Windows 8 üzerinde bunu yapabilirsiniz.Daha önce Android'i Usb'den kurmayı ya da çalıştırmayı burada anlatmıştık.Bu yazıda sanal makine üzerinde Android kurulumunun nasıl yapılacağını resimli olarak anlatalım.

Windows 8 üzerinde Android kullanmak için gerekli iki dosyaya ihtiyacımız var.Öncelikle onları indirin;
VirtualBox 95 mb boyutundadır.Andorid içinde size uygun olanı indirebilirsiniz.Bu iki dosyayı indirdikten sonra VirtualBox'ın kurulumunu gerçekleştirin.
VirtualBox Android Kurulum
Kurulumdan sonra ilk yapmamız gereken yeni bir makine oluşturmak.Çünkü daha önce oluşturduğumuz sanal bir makine olmadığı için kurulum yapamayız.Üst taraftan "New" tuşuna basın.
VirtualBox Android Kurulum
Burada "Type" ve "Versiyon" kısımlarını değiştirmenize hiç gerek yok.Microsoft Windows ve Windows Xp kalmasında bir sakınca yok.Sadece "Name" bölümüne bir isim yazın.
VirtualBox Android Kurulum
Oluşturacağınız sanal makine için sisteminizde kullanılan bir Ram miktarı belirlemeniz gerekiyor.Andorid kullanacağımız için çok yüksek bir Ram ayırmanız gerekmiyor.Olduğu gibi bıraksanız da yeterli olacaktır.Belleğiniz yüksek ise biraz arttırabilirsiniz.Ayırdığınız bellek sanal makine açık iken kullanılacaktır.Kapalı olduğunda Windows 8'de aynı Ram miktarını kullanmaya devam edecesiniz.
VirtualBox Android Kurulum
Bu adımda "Create a virtual hard drive now" seçeneğini işaretleyin ve devam edin.
VirtualBox Android Kurulum
En üstteki "VDI" seçili olsun devam edin.
VirtualBox Android Kurulum
Hard diskiniz'den belli bir bölüm ayırmanız gerekiyor.Bu bölüm sürekli kullanılacaktır.Çok fazla ayırmanıza gerek yok 1 gb bile yeterlidir."Create" dediğinizde sanal makineniz hazır olacaktır.
VirtualBox Android Kurulum
Ama indirdiğiniz Android İso dosyasını çalıştırmanız için bir kaç ayar daha yapmak gerekiyor.O yüzden yukarıda bulunan "Settings" tuşuna basın.Burada "Storage" daha sonra "Empty"i seçin.Ok işareti ile gösterilen yere tıklayarak "Choose a virtual CD/DVD disk file" ı seçerek indirdiğiniz Android iso dosyasını seçin.
VirtualBox Android Kurulum
Her şey hazır.Artık kullanıma başlayabilirsiniz."Start" tuşuna basın.
VirtualBox Android Kurulum
Burada iki seçeneğiniz var.Birincisi "Live CD - Run Android" diyerek kurulum yapmadan sistemi kullanmaya başlamak ya da "Installntion - Install Android" diyerek kurulum yapmak.Kurulum yapmadan da ilk sıradaki seçeneği seçip kullanıma başlayabilirsiniz.Umarım yararlı olur.
05:02

2 Responses to " Windows 8 Üzerinde Android Çalıştırma Sanal Makinede Kurulum (Resimli Anlatım) "

Unknown Says :
18 Eylül 2015 00:55

iyi de android isoy la ne yapacağız

Unknown Says :
18 Eylül 2015 01:04

iyi de android isoy la ne yapacağız

Yorum Gönder

 
Haxballda İşe Yarayacak Taktikler ve İpuçları