Subscribe to our RSS Feeds

Windows 8 Consumer Preview Kurulumu (Resimli Anlatım)

1 Comments »
Bildiğiniz gibi windows 8'in yayınlanmasından sonra birçok kullanıcı çeşitli şekillerde windows 8 edinip denemek istiyorlar. Eğer sizde windows 8'i yükleyip denemek istiyorsanız öncelikle sistem gereksinimlerinizin yeterli olup olmadığını öğrenmek için Windows 8 Sistem Gereksinimleri ve Windows 7 Karşılaştırması  sayfamıza göz atmanızı öneririz.

Windows 8 indirdikten sonra edindiğiniz .iso dosyasını dvd veya usb aracılığı ile boot etmeniz gerekecek. Bu konuda yardım almak istiyorsanız Windows 8 Bootable USB / DVD Hazirlama sayfamızdan yardım alabilirsiniz. Daha sonra dvd veya usb hangisini tercih ettiyseni ona göre boot ayarınızı yapıyorsunuz.

Boot ayarlarımızı yaptıktan sonra oluşturduğumuz dvd veya usb bilgisayara takılı vaziyette yeniden başlatıyoruz. Bilgisayarın açılışında boot edildikten sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Bu ekranda windows 8'in maskotlarından olan bir balık yer alıyor. Bu aşamada bizden istenen sadece beklemek.

Bekledikten sonra karşımıza yeni bir ekran geliyor ve bu pencerede bizden klavye, tarih ve dil ayarını yapmamızı istiyor. Kendimize göre düzenledikten sonra "Next" butonuna tıklayarak bir sonraki aşamaya geçiyoruz.
Bu pencerede "Install Now" (şimdi yükle) butonuna tıklayarak kurulumu başlatıyoruz.
Bu aşamada karşımıza ürün anahtarı soran bir ekran geliyor. Eğer windows 8 consumer preview ürün anahtarınız yoksa, daha önceden açmış olduğumuz Windows 8 Consumer Preview Urun Anahtari konusu yardımı ile ürün anahtarını alabilirsiniz. Ürün anahtarını girdikten sonra, bilgisayarınızın windows 8 gereksinimlerini taşıyıp taşımadığını anlamak için bir tarama yapması gerekiyor. Burada sadece bekliyoruz.
Karşımıza lisans koşullarının sunulduğu sayfa geliyor. Burada "I accept the license terms" seçeneğini işaretleyerek "Next" butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi bir pencere ile karşılaşacaksınız. Burada bizden 2 seçenekten birini seçmemizi istiyor. Birinci seçenek güncelleme için olduğu için bizim işimize yaramıyor. Bu yüzden ikinci seçeneği seçiyoruz.
Bu kısımı çok dikkatli yapmanız gerekmektedir. Burada bizden windows 8 kurmak istediğimiz diski seçmemizi istiyor.Benim kurduğum bilgisayarda disk bölünmemiş olduğu için ve bölmekde istemediğim için direk kurulum yapıcam. Fakat siz bu kısımda yedeklerinizin olduğu kısıma kurulum yaparsanız tüm bilgileriniz silinecektir. Kurulum yapacağım diski seçtikten sonra "Next" butonuna basarak devam ediyorum.
Bundan sonra windows 8 yüklenmeye başlıyor. Yükleme ekranı sizinde gördüğünüzün gibi vista ve windows 7 den farksız görünüyor. Bu aşamada sadece bekliyoruz. Bilgisayarınızın kalitesine göre bekleme zamanı değişmektedir.
Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarınız yeniden başlatılacaktır. bu esnada usb den kurulum yapıyorsanız usb diski çıkartmayı unutmayın. Bilgisayarınız yeniden başladığında windows aşağıdaki ekranlarda görüldüğü gibi bir dizi ayar yapacaktır. burada yine bekliyoruz.
Daha sonra bilgisayarın adını ve arkaplan rengini seçmemizi isteyen bir ekranla karşılaşıyoruz. Ağaşıda gördüğünüz gibi ayarları yaptıktan sonra "Next" diyerek devam ediyoruz.
Ardından karşımıza ayarlar penceresi geliyor. Bu kısımda hızlı olması amacıyla biz "Use express settings" seçeneğine tıklayarak önerilen ayarları kullanmış oluyoruz.
Karşınıza gelen ekrandan windows live hesabı ile giriş yapmanız istenmektedir. Eğer windows live hesabınız yoksa bilgisayara özgü yerel bir oturum oluşturabilirsiniz. Biz mail adresimiz ve şifresini yazarak "Next" diyoruz. 
Devam eden ekranda windows sizden telefon numaranızı istiyor. Fakat bu isteğe bağlı bir seçenek olduğundan girmeyebilirsiniz. Eğer telefon numaranızı verirseniz, olası bir windows şifresi unutma durumunda telefonunuza paralo sıfırlama şifresi gönderilmektedir. Bu aşamayı geçtikten sonra aşağıda gördüğünüz gibi windows 8 kurulumunu tamamlamış olduk ve Metro arayüzü ile karşılaşmış olduk.
Not: Kurulumla ilgili herhangi bir sorunla karşılaşırsanız yorum yapmaktan çekinmeyin. Böylece sorunları hep beraber çözmüş oluruz. Ayrıca windows 8 işletim sistemini deneyenler yorum yaparak deneyimlerini bizimle paylaşabilirler.
07:30

1 Response to " Windows 8 Consumer Preview Kurulumu (Resimli Anlatım) "

Mert Dinçer Says :
3 Şubat 2013 03:52

WİNDOWS 8 ŞİFRELERİ VERİRİMİSİİNİZZ??????

Yorum Gönder

 
Haxballda İşe Yarayacak Taktikler ve İpuçları