Subscribe to our RSS Feeds

Windows 8 Klasik Başlat Menüsü Aktifleştirmek

0 Comments »
Windows 8 Consumer Preview'un yayınlanmasından sonra sanırım en çok şikayet klasik başlat menüsünün olmamasıdır. Daha önceden Windows 8 Developer Preview için metro arayüzünü kapatmayı Windows 8 Klasik Başlat Menüsüne Geçiş ve Start Menu Toggle gibi konularda anlatmıştık.

Windows 8 Consumer Preview'da metro arayüzünü tamamı ile kapatmak henüz mümkün olmamakla birlikte kullanımını kolaylaştırmak için masaüstüne klasik başlat menüsü eklemeyi anlatacağız. Çünkü insanlar windows 95 ile gelen klasik başlat menüsünü hemen işletim sistemlerinden çıkartmak istemiyor. Kolay değil uzun yıllar kullanılan bir aracı bir anda bırakmak.

Eğer sizde Windows 8 Consumer Preview işletim sisteminize klasik başlat menüsü eklemek istiyorsanız, uzun uzadıya değişiklikler yapmadan sadece Start8 isimli program ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Start8 isimli programı aşağıdaki linkten bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Programı indirmek için Start8 Download sitesine gidiyoruz. Start8 ücretsiz bir programdır. Kullanımı için hiç bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. Site açıldıktan sonra aşağıdaki kısıma e-mail adresimizi yazarak "Download" butonuna tıklıyoruz ve program inmeye başlıyor.
Programı indirdikten sonra çalıştırın ve aşağıda gördüğünüz gibi bir pencere gelecek. gelen ekranlarda "Next" butonuna tıklayarak kurulumu gerçekleştirin.
Programın kurulumunu yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı öneririz. Bilgisayarınızı yeniden başlatınca aşağıda gösterdiğimiz gibi sizde masaüstü ekranınızda başlat menüsünü göreceksiniz.
Başlat menüsüne tıkladığınız zaman aşağıdaki gibi bir pencere açılır ve size yüklü olan uygulamaların bir listesini verir. Aynı zamanda arama yapmanızı sağlayan kısımda açılmış olur. (Metro Arayüzü)
Başlar menüsüne sağ tıkladığınız zaman ise karşınıza aşağıdaki gibi bir menü açılır. Bu menü yardımı ile "Bilgisayarı Kapat", "Çalıştır" gibi seçeneklere kısa yoldan ulaşabilirsiniz.
Yukarıdaki resimde gösterdiğimiz menüdeki "Pick a different Start Button image..." seçeneğini kullanarak başlat menüsünün simgesinide değiştirebilirsiniz. Bu seçeneğe tıklayınca bilgisayarınıza yüklenen çeşitli başlat menü stillerini gösteren bir pencere açılır. Biz buradan klasik xp başlat menüsünü seçiyoruz.
Seçiminizi yapıp "Open" butonuna tıkladığınız anda başlat menünüzün aşağıdaki resimde gösterdiğimiz gibi değiştiğini göreceksiniz. 
Herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız veya programı denedikten sonra izlenimlerinizi diğer kullanıcılara yardımcı olmak amacı ile yorum yaparak bizimle paylaşabilirsiniz.

Not: Eğer başlat menüsünü kaldırmak isterseniz Denetim Masası'ndan Start8 programını kaldırmanız yeterli olacaktır.
07:05

0 Responses to " Windows 8 Klasik Başlat Menüsü Aktifleştirmek "

Yorum Gönder

 
Haxballda İşe Yarayacak Taktikler ve İpuçları