Subscribe to our RSS Feeds

WinOptimizer: Gelişmiş Sistem Bakım Ve Onarım Optimizasyon Programı

0 Comments »
WinOptimizer
En iyi işletim sisteminde dahi sistem optimizasyon programlarına ihtiyaç duyarız.Sistemin kararlılıkla çalışması için kısa aralıklarla bakım yapmamız gerekiyor.Sistem performansında takılmalar oluyorsa mutlaka bakım programı kullanmanız gerekir.Bilgisayar performansını arttırmak, kayıt defterini düzenlemek, gereksiz dosyaları silmek, güvenlik açıklarını tarayıp onarmak, İnternet geçmişini silmek gibi işlevleri olan bakım programlarını neredeyse her bilgisayar kullanıcısı kullanmıştır.Çünkü bu programlar sistem üzerinde gözle görülür bir iyileştirme sağlıyorlar.Daha öncede bir çok sistem optimizasyon programı paylaşmıştım.Sistem bakım ve performansını arttırmak için bu yazıda WinOptimizer programını inceleyeceğiz.Programı indirmek için buradaki sayfayı ziyaret edin.Kurulum sırasında aşağıdaki pencerede gereksiz araç çubuklarını yüklememek için seçilen araç çubuklarını kaldırın.Uygulamayı yükledikten sonra WinOptimizer aracının ücretli sürümü ile ilgili bir bildirim alacaksınız.Bunu dikkate almayın.
WinOptimizer yükleme
Bu araç bilgisayar performansını optimize etmek için bir dizi paketi barındırıyor.Windows için tek tıklama ile ile iyileştirme özelliği mevcut.El ile bakım ve temizlik işlemlerini gerçekleştirmek için listeden gerekli araçları kullanabilirsiniz.Temizleme araçları (Sürücü temizleme, İnternet geçmişi temizleme vb.), performans arttırıcı araçlar (Defrag, Başlangıç düzenleme, Süreç yöneticisi vb.), gizlilik ve güvenlik araçları (Anti-Spy, File Wiper, Dosya şifreleme ve şifre çözme) gibi araçlar içerir.Program içinde birçok aracı barındırıyor.Bizim için tek eksik olan Türkçe dil desteğidir.Ne yazık ki henüz Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.WinOptimizer programını daha iyi tanımak için yazının devamını okuyun.
Ana arayüz bir çok araca hemen ulaşmamızı sağlıyor.Modüller sekmesinde araçların  bulunduğu altı kategori var.Sistemi temizleme, performans arttırma, gizlilik ve güvenlik,sistem ayarları, sistem bilgisi ve dosya araçları.Her kategori altında kullanmanız için birçok kaliteli araç bulunmaktadır.
Clean up system;
sürücü temizleme WinOptimizer
Drive Cleaner: Disk temizleme aracıdır.Sürücüler taranır ve gereksiz dosyalar silinir.
Registry Optimizer: Kayıt defterindeki hataları düzeltir.Gereksiz girdileri kaldırarak sistem performansını arttırır.Önemli bir araçtır.
İnternet Cleaner: Tarayıcı geçmişini, çerezleri temizleyerek İnternet performansını arttırır.
One-Click Optimizer: Tek tıkla optimizasyon yapmanızı sağlar.Zamandan kazanırsınız.
Optimize Performance;
WinOptimizer defrag
Defrag 3: Disk sürücüleri üzerindeki dosyaları uygun yerlere taşıyarak sürücülerin bakımı yapılır.Bu sayede harddisk takılmaları yaşamazsınız.Sisteminiz çok daha kararlı çalışır.
Startup tuner: Başlangıçta otomatik olan programları bu araç ile düzenleyebilirsiniz.Gereksiz programların otomatik olarak açılmasını kapatarak hem sistemin açılış hızını, hemde sonraki süreçteki çalışma performansını arttırabilirsiniz.
Process Maneger: Windows 8'de görev yöneticisi bu kadar gelişmiş olmasaydı bu aracıda yararlı bulabilirdik.Ama görev yöneticisine kıyasla bir artısı yoktur.Sadece Cpu performans grafiğini daha büyük  bir şekilde izleyebilirsiniz.Çalışan programları ve kaynak tüketimini izlemeniz için oluşturulmuş bir araçtır.
İnternet Tuner: İnternet ile ilgili ince ayarları yapabileceğiniz bir araçtır.
Privacy & Security;
WinOptimizer antispy
AntiSpy: Sistem üzerindeki casus yazılımları tarayıp kaldırabileceğiniz kaliteli bir araç.Sistem güvenliğini arttırıcı önlemler almanızı sağlar.
File Wiper: Dosya şifreleme ve dosya şifresi çözme aracıdır.Çok güvenlidir.Özel dosyalarınızı ve klasörlerinizi bu araç ile şifreleyebilirsiniz.
File Encrypter & Decrypter: Boş klasör temizleme aracıdır.Sisteminizde bulunan boş klasörleri tek tek dolaşarak temizlemeniz çok zaman alacaktır.Bu araç sayesinde hızlı bir tarama yapıp, boş klasörleri silebilirsiniz.Unutmayın ki kurup kaldırdığınız uygulamalar her zaman sisteminizde kalıntılar bırakır.Bu kalıntılardan bazılarını boş klasörler oluşturur.
Tune System Setting;
WinOptimizer visual styler
Tweaking: İşletim sistemi ile ilgili çok gelişmiş ayarların bulunduğu bir araçtır.
Visual Styler: Görünüm ve kişiselleştirme ayarlarını buradan kontrol edebilirsiniz.İkon değiştirme gibi ayarları yapabilirsiniz.
Diagnosis and İnformation;
WinOptimizer sürücü bilgisi
Diskspace Explorer: Sürücülerdeki boş alanı detaylı gösterir.Sürücü hakkında bilgi verir.
System İnformation: Bu araca tıkladığınızda sisteminiz taranır ve sistem hakkında çok detaylı bilgiler rapor olarak sunulur.
Bunların dışında sistem yedekleme aracıda yukarıdaki çubukta sekmeler arasında bulunuyor.Sistemi yedekleyip geri yükleyeceğiniz kaliteli bir araçtır.WinOptimizer sistem onarım ve bakım aracı isminde sıkça söz edilen kaliteli bir firma olan Ashampoo tarafından üretilmiştir.Windows XP, Windows Vista, Windows 7 ve Windows 8 32-bit ve 64-bit sürümlerinde çalışır.
14:09

0 Responses to "WinOptimizer: Gelişmiş Sistem Bakım Ve Onarım Optimizasyon Programı "

Yorum Gönder

 
Haxballda İşe Yarayacak Taktikler ve İpuçları