Subscribe to our RSS Feeds

Windows 8 Kilit Ekranını Devre Dışı Bırakma

0 Comments »
Windows 8 Kilit ekranı tek oturumda dahi bilgisayar açılırken karşınıza çıkıyor.Bu kilit ekranını Metro üzerinden  kapatmak mümkün değil.Sizinde bu ekran canınızı sıktıysa tamamen kaldırabilirsiniz.Windows 8 açılırken kilit ekranına takılmadan direk olarak bilgisayarın açılmasını sağlayabilirsiniz.Bunu yapmak için 3.parti programlar kullanmamıza gerek yok.Ama pek bilinmeyen bir ayar değiştirmemiz gerekiyor.
Windows 8 Kilit ekranını kaldırmak için öncelikle çalıştır kutusunu açalım."Win + X" tuşuna basın ve açılan menüde "Run" yani "Çalıştır"a basın.
Çalıştır kutusuna "gpedit.msc" yazın ve "Enter"a basın.
Açılan pencerede sol klasörlerden sırasıyla "Administrative Templates - Control Panel - Personalization" konumuna geldikten sonra listeden "Do not display the lock screen"i açın.Açmadan önce durumun kapalı olduğunu göreceksiniz.
Açılan pencerede "Enabled" seçeneğini seçin ve uygulayın.Artık kilit ekranına takılmadan Windows 8 açılacaktır.Aynı işlemi tekrarlayıp "Disabled"i seçerseniz tekrar kilit ekranı kullanmaya başlayabilirsiniz.Bence kilit ekranı gereksiz ve açılış hızını düşürüyor.İyi bloglar..
14:16

0 Responses to "Windows 8 Kilit Ekranını Devre Dışı Bırakma "

Yorum Gönder

 
Haxballda İşe Yarayacak Taktikler ve İpuçları