Subscribe to our RSS Feeds

Windows 8'e Google Chrome Tarayıcısını Kurma Ve Yedek Alma

0 Comments »
chrome logo
Google Chrome tarayıcısı henüz dört yaşında olmasına rağmen bütün testlerde diğer tarayıcıları geride bırakmış ve kullanıcıların en çok tercih ettiği tarayıcı olmuştur.Windows 8 kurulumundan sonra gelen tarayıcı diğer sürümlerde olduğu gibi İnternet Explorer'dir.Google  Chrome'u kurup varsayılan tarayıcı yapabilirsiniz.Son sürümü indirmek için buradaki sayfayı ziyaret edin.
Windows 8 Chrome Kurulum
İndirme sayfasını ziyaret edin ve "Şimdi Chrome'u İndirin"e basın.
Windows 8 Chrome Kurulum
Lisans anlaşmasını okuyun ve kabul edin.Burada "Google Chrome'u varsayılan tarayıcım olarak ayarla" seçeneğini seçerseniz kurulumdan sonra varsayılan tarayıcı Chrome olur.Eğer seçmezseniz yazının devamında Google Chrome'u nasıl varsayılan tarayıcı yapacağımızı da göreceğiz.İkinci seçeneği işaretleyip tarayıcının olası hatalarda rapor göndermesini sağlayabilirsiniz.Seçmek zorunlu değil.
Windows 8 Chrome Kurulum
Chrome indirilip otomatik olarak kurulacaktır.Kurulum konumu diğer tarayıcılardan farklı ve gariptir."%Kullanıcı adınız%\AppData\Local\Google\Chrome\Application\" konumunda kurulu ve bunu değiştirmek bizim elimizde değildir.
Chrome varsayılan tarayıcı yapma
Kurulumdan sonra varsayılan tarayıcı Chrome değilse tarayıcıyı açın ve sağ üst köşedeki İngiliz anahtarına basıp "Ayarlar" sekmesine girin.Burada yine "Ayarlar" kısmında "Google Chrome varsayılan tarayıcım olsun"a tıklamanız yeterlidir.
Google Chrome Yedek Alma
Yedek Alma
Diğer tarayıcılardan farklı olarak kurlum yolu ve yedek alma işlemi biraz daha karışıktır.Aslında ben size şimdi en kolay yedek alma yöntemini göstereceğim.Chrome'u kullandıkça yer imleri, kayıtlı şifreler, siteler, çerezler sizin için önemli bir hale gelebilir.Bunları format ya da olası sorunlarda kaybetmek istemeyebilirsiniz.Böyle durumlarda yedek almak gerekir.Windows 8 üzerinde Chrome'un yedeğini nasıl alabileceğimize bakalım.
Windows 8 Çalıştır
Win + X tuşuna basarak yardımcı menüyü açıp "Çalıştır" penceresine girelim.
Windows 8 Çalıştır
"%LOCALAPPDATA%\Google\Chrome\" komutunu tırnaklar olmadan yazın ve "Tamam"a tıklayın.Ya da daha kısa yoldan yapmak için bu yolu pencere üzerinde adres çubuğuna da yazabilirsiniz.
Chrome yedek alma
Açılan penceredeki  "Application" ve " User Data" dosyalarını taşınabilir bir sürücüye ya da güvenli bir bölüme kopyalayın.Daha sonra Chrome'u tekrar kurun ve aynı yolu izleyerek yedeklediğiniz bu iki klasörü üzerine kopyalayın.
15:43

0 Responses to "Windows 8'e Google Chrome Tarayıcısını Kurma Ve Yedek Alma "

Yorum Gönder

 
Haxballda İşe Yarayacak Taktikler ve İpuçları