Subscribe to our RSS Feeds

Windows 8'de Klasik & Metro Başlat Menüleri Arasında Geçiş Yapmak

0 Comments »
Daha önceden Windows 8 Klasik Başlat Menüsüne Geçiş adı altında bir makale yayınlamıştık. Fakat orada regedit'de düzenleme yaparak bu konuyu anlatmıştık. Bildiğiniz gibi bazı acemi kullanıcılar regedit ile uğraşmanın tehlikeli olduğunu bildiği için bu yöntemi kullanamıyorlar. Bu yüzden bizde bu konumuzda ufak bir program aracılığı ile Windows 8 Klasik ve metro başlat menüleri arasında geçiş sağlamanıza yardımcı olacağız. Başka bir konumuzda ise Windows 8 Start Menu Toggle başlığı altında bir program aracılığı ile yine 2 başlat menüsü arasında geçiş yapmayı anlatmıştık.

Bu makalemizde ise yine bu 2 başlat menüsü (klasik ve metro) arasında geçiş yapmamızı sağlayan Start Menu Selector isimli programı kullanarak geçiş yapmayı anlatacağım. Linkteki dosyayı indirince bilgisayarınıza 2 dosya inmiş olacak. İlki Start Menu Selector programını aktif etmek için. Diğeri iste sağ tuş tıkladığınızda çıkacak olan "Start Menu Selector" yazısını kaldırmanıza yaramaktadır.

İndirdiğiniz dosyadaki Start Menu Selector'a çift tıklayarak programı kurduğunuzda, sağ tık menünüze "Start Menu Selector" yerleşecektir. Masa üstünde boş bir yere sağ tıklayarak metro start menüsü ve klasik start menü arasındaki geçişleri bunun aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.
Daha sonra sağ tık menünüzde ilgili ibarenin yer almasını istemiyorsanız. Yine indirdiğiniz dosyanın içerisindeki "Delete Start Menu Selector From context menu" dosyasını kullanarak kaldırabilirsiniz.
07:10

0 Responses to " Windows 8'de Klasik & Metro Başlat Menüleri Arasında Geçiş Yapmak "

Yorum Gönder

 
Haxballda İşe Yarayacak Taktikler ve İpuçları